Standard Svensk standard · SS-EN ISO 4833-2:2013/AC:2020

Mikrobiologi i livsmedelskedjan - Horisontell metod för kvantifiering av mikroorganismer - Del 2: Koloniantal vid 30 °C vid utstryksteknik på platta - Tekniskt rättelse 1:(ISO 4833-2:2013/Cor 1:2014)

Status: Gällande

Köp denna standard

Standard Svensk standard · SS-EN ISO 4833-2:2013/AC:2020

Mikrobiologi i livsmedelskedjan - Horisontell metod för kvantifiering av mikroorganismer - Del 2: Koloniantal vid 30 °C vid utstryksteknik på platta - Tekniskt rättelse 1:(ISO 4833-2:2013/Cor 1:2014)
Prenumerera på standarden - Läs mer Dölj
Pris: 0 SEK
standard ikon pdf

PDF

Pris: 0 SEK
standard ikon

Papper

Pris: 0 SEK
standard ikon pdf + standard ikon

PDF + papper

Fler alternativ Färre alternativ
Provläs denna standard
Omfattning
This International Standard specifies a method for enumeration of the total aerobic colony count of microorganisms at 30ºC by means of a surface enumeration technique. The method is applicable to

- products intended for human consumption or for animal feeding stuffs

- environmental samples in the area of food production and food handling

This technique is recommended when the organisms present in the sample are mainly expected to be obligately aerobic, psychrophilic or likely to be damaged by the temperature of molten agar, for example in refrigerated foods. It may also be used for intensely coloured food products. The technique enables colony morphology to be clearly seen.

This method also describes the use of a spiral plater, an accurate and rapid method of performing surface colony counts.

Ämnesområden

Livsmedelsmikrobiologi (07.100.30)


Köp denna standard

Standard Svensk standard · SS-EN ISO 4833-2:2013/AC:2020

Mikrobiologi i livsmedelskedjan - Horisontell metod för kvantifiering av mikroorganismer - Del 2: Koloniantal vid 30 °C vid utstryksteknik på platta - Tekniskt rättelse 1:(ISO 4833-2:2013/Cor 1:2014)
Prenumerera på standarden - Läs mer Dölj
Pris: 0 SEK
standard ikon pdf

PDF

Pris: 0 SEK
standard ikon

Papper

Pris: 0 SEK
standard ikon pdf + standard ikon

PDF + papper

Fler alternativ Färre alternativ

Produktinformation

Språk: Engelska

Framtagen av: Livsmedelsanalyser, SIS/TK 435/AG 05

Internationell titel: Microbiology of the food chain - Horizontal method for the enumeration of microorganisms - Part 2: Colony count at 30 degrees C by the surface plating technique - Technical Corrigendum 1 (ISO 4833-2:2013/Cor 1:2014)

Artikelnummer: STD-80019256

Utgåva: 1

Fastställd: 2020-01-17

Antal sidor: 12

Korrigerar: SS-EN ISO 4833-2:2013