Standard Svensk standard · SS-EN ISO 4833-1:2013/A1:2022

Mikrobiologi i livsmedelskedjan - Horisontell metod för kvantifiering av mikroorganismer - Del 1: Koloniräkning vid 30 °C med ingjutningsmetod - Tillägg 1: Förtydligande av omfattning (ISO 4833-1:2013/Amd 1:2022)

Status: Gällande

Köp denna standard

Standard Svensk standard · SS-EN ISO 4833-1:2013/A1:2022

Mikrobiologi i livsmedelskedjan - Horisontell metod för kvantifiering av mikroorganismer - Del 1: Koloniräkning vid 30 °C med ingjutningsmetod - Tillägg 1: Förtydligande av omfattning (ISO 4833-1:2013/Amd 1:2022)
Prenumerera på standarden - Läs mer Dölj
Pris: 503 SEK
standard ikon pdf

PDF

Pris: 503 SEK
standard ikon

Papper

Pris: 804,80 SEK
standard ikon pdf + standard ikon

PDF + papper

Fler alternativ Färre alternativ
Provläs denna standard
Omfattning
This part of ISO 4833 specifies a horizontal method for enumeration of microorganisms that are able to grow and form colonies in a solid medium after aerobic incubation at 30 °C. The method is applicable to:a) products intended for human consumption and for animal feed;b) environmental samples in the area of food and feed production and handling.This part of ISO 4833 is applicable to:1) products that require a reliable count when a low limit of detection is specified (below 102/g or 102/ml for liquid samples or below 103/g for solid samples);2) products expected to contain spreading colonies that obscure colonies of other organisms, e.g. milk and milk products likely to contain spreading Bacillus spp.The applicability of this part of ISO 4833 to the examination of certain fermented food and animal feeds is limited and other media or incubation conditions can be more appropriate. However, this method can be applied to such products even though it is possible that the predominant microorganisms in those products are not detected effectively.For some matrices, the method specified in this part of ISO 4833 can give different results to those obtained using the method specified in ISO 4833-2.

Ämnesområden

Livsmedelsmikrobiologi (07.100.30)


Köp denna standard

Standard Svensk standard · SS-EN ISO 4833-1:2013/A1:2022

Mikrobiologi i livsmedelskedjan - Horisontell metod för kvantifiering av mikroorganismer - Del 1: Koloniräkning vid 30 °C med ingjutningsmetod - Tillägg 1: Förtydligande av omfattning (ISO 4833-1:2013/Amd 1:2022)
Prenumerera på standarden - Läs mer Dölj
Pris: 503 SEK
standard ikon pdf

PDF

Pris: 503 SEK
standard ikon

Papper

Pris: 804,80 SEK
standard ikon pdf + standard ikon

PDF + papper

Fler alternativ Färre alternativ

Produktinformation

Språk: Engelska

Framtagen av: Livsmedelsanalyser, SIS/TK 435/AG 05

Internationell titel: Microbiology of the food chain - Horizontal method for the enumeration of microorganisms - Part 1: Colony count at 30 °C by the pour plate technique - Amendment 1: Clarification of scope (ISO 4833-1:2013/Amd 1:2022)

Artikelnummer: STD-80033478

Utgåva: 1

Fastställd: 2022-01-17

Antal sidor: 12

Tillägg till: SS-EN ISO 4833-1:2013