Standard Svensk standard · SS-EN 14164:2008

Livsmedel - Vätskekromatografisk bestämning av vitamin B6

Status: Upphävd

· Ersätts av: SS-EN 14164:2014
Köp denna standard

Standard Svensk standard · SS-EN 14164:2008

Livsmedel - Vätskekromatografisk bestämning av vitamin B6
Prenumerera på standarden - Läs mer Dölj
Pris: 1 013 SEK
standard ikon pdf

PDF

Pris: 1 013 SEK
standard ikon

Papper

Fler alternativ Färre alternativ
Provläs denna standard
Omfattning
This European Standard specifies a method for the determination of vitamin B6 in foodstuffs by high performance liquid chromatography (HPLC). Vitamin B6 is the mass fraction of the sum of pyridoxine, pyridoxal, pyridoxamine including their phosphorylated derivatives determined as pyridoxine. The -glycosylated forms are not taken into account. These can be determined with the method given in EN 14663 [1] by which the different vitamers of vitamin B6 (pyridoxal, pyridoxamine and pyridoxine) are separated and individually quantified. A third European Standard (EN 14166) [2] determines the total vitamin B6 by microbiological assay.

Ämnesområden

Mikrobiologi allmänt (07.100.01) Generella metoder för kontroll och analys av livsmedel (67.050)


Köp denna standard

Standard Svensk standard · SS-EN 14164:2008

Livsmedel - Vätskekromatografisk bestämning av vitamin B6
Prenumerera på standarden - Läs mer Dölj
Pris: 1 013 SEK
standard ikon pdf

PDF

Pris: 1 013 SEK
standard ikon

Papper

Fler alternativ Färre alternativ

Produktinformation

Språk: Engelska

Framtagen av: Livsmedelsanalyser, SIS/TK 435/AG 05

Internationell titel: Foodstuffs - Determination of vitamin B6 by HPLC

Artikelnummer: STD-66732

Utgåva: 1

Fastställd: 2008-06-17

Antal sidor: 28

Ersätter: SS-ENV 14164

Ersätts av: SS-EN 14164:2014