Standard Tekniska specifikationer · SIS-CEN/TS 17083:2017

Livsmedel - Bestämning av akrylamid i livsmedel och kaffe med gaskromatografi-masspektrometri (GC-MS)

Status: Gällande

Köp denna standard

Standard Tekniska specifikationer · SIS-CEN/TS 17083:2017

Livsmedel - Bestämning av akrylamid i livsmedel och kaffe med gaskromatografi-masspektrometri (GC-MS)
Prenumerera på standarden - Läs mer Dölj
Pris: 1 013 SEK
standard ikon pdf

PDF

Pris: 1 013 SEK
standard ikon

Papper

Fler alternativ Färre alternativ
Provläs denna standard
Omfattning
This Technical Specification specifies a method for the determination of acrylamide in cereal-based products, potato-based products and coffee by gas-chromatography mass spectrometry (GC-MS).
The method has been single-laboratory validated via the analysis of spiked samples (French fries (uncooked), bread, water biscuit, infant cereal, biscuit, green coffee, roast coffee and instant coffee), ranging from 30 µg/kg to 1 500 µg/kg acrylamide.
The results from the single laboratory validation were obtained by a laboratory with significant experience in acrylamide analysis. In addition, this method has also been studied by inter laboratory trial via the analysis of samples containing incurred acrylamide, ranging from approximately 200 µg/kg to 2 000 µg/kg. Critical points of the method are identified in 7.5 and Clause 8.

Ämnesområden

Generella metoder för kontroll och analys av livsmedel (67.050) Spannmål, baljväxter samt produkter därav (67.060) Grönsaker och produkter därav (67.080.20) Kaffe och kaffesubstitut (67.140.20)


Köp denna standard

Standard Tekniska specifikationer · SIS-CEN/TS 17083:2017

Livsmedel - Bestämning av akrylamid i livsmedel och kaffe med gaskromatografi-masspektrometri (GC-MS)
Prenumerera på standarden - Läs mer Dölj
Pris: 1 013 SEK
standard ikon pdf

PDF

Pris: 1 013 SEK
standard ikon

Papper

Fler alternativ Färre alternativ

Produktinformation

Språk: Engelska

Framtagen av: Livsmedelsanalyser, SIS/TK 435/AG 05

Internationell titel: Foodstuffs - Determination of acrylamide in food and coffee by gas chromatography-mass spectrometry (GC-MS)

Artikelnummer: STD-8027025

Utgåva: 1

Fastställd: 2017-06-14

Antal sidor: 32